top of page

HERVORMD

BROEK OP LANGEDIJK

  • YouTube
  • Facebook - grijze cirkel
  • Gray Instagram Icon
Logo_Protestantse Kerk_RGB.png

 

Belijdenis (kennismaking en catechese)

 

Benieuwd naar de fundamenten van het christelijk geloof en wat die ons vandaag te zeggen hebben? Kom een avondje proefdraaien op de belijdeniscatechisatie.  

Het is elk jaar weer erg mooi als gemeenteleden zich aanmelden voor de belijdeniscatechese. Het is waardevol om een winterseizoen lang wekelijks met elkaar op te trekken. In een seizoen worden op deze avonden alle kernpunten van het christelijk geloof besproken, uitgediept, bevraagd en uitgelegd. De avonden beginnen met een gesprek naar aanleiding van een bijbelgedeelte. Vraag gerust eens aan iemand die recent belijdenis heeft gedaan hoe diegene deze catechese heeft ervaren.

Wat is belijdenis doen? Belijdenis doen is niet aangeven dat je een perfecte gelovige bent, dat je alles begrijpt van God en het geloof of dat je belooft voortaan beter te gaan leven. Wanneer iemand openbare belijdenis van het geloof aflegt, maakt hij of zij de keuze om met God te willen leven kenbaar in het midden van de gemeente. Dit bekrachtigt de toewijding aan de Heer en bevestigt de doop van degene die belijdenis aflegt. Als hij of zij niet gedoopt is, wordt de persoon ook gedoopt. Belijdenis doen is kiezen voor God en Zijn gemeente, de kerk ‘van alle eeuwen en plaatsen’

Het volgen van belijdeniscatechese is geen verplichting om daarna ook belijdenis te doen. Tegelijk hopen we natuurlijk dat het verlangen groeit om je ‘jawoord’ uit te spreken en dat je niet zonder Jezus Christus verder wilt. Je bent van harte welkom! Er staan prachtige beloften in de bijbel die aangeven dat God ernaar uitziet dat je Zijn Naam belijdt voor de mensen en dat Hij je met Zijn Geest daarin zal bijstaan.

Een oproep aan iedereen die er nog nooit aan toe is gekomen om belijdenis te doen. Ook als je al wat ouder bent, ben je van harte uitgenodigd om erover na te denken om deze catechese te gaan volgen.

De eerste proefavond van dit seizoen is op 19 september om 19:30 uur. Aanmelden van tevoren is fijn (0681899988), mocht je nog twijfelen neem dan ook contact op om te kijken naar de mogelijkheden. 

 

 

 

 

  

Catagese4.jpg
yucar-fotografik-cfR-V1QuEKw-unsplash.jpg

Ik wil van U leren, want U bent de God van wie ik mijn hulp verwacht.

bottom of page