Zoeken
 • Website Hervormd Broek op Langedijk

Kerkdiensten; toelichting voor gasten

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021


Zoals u op de website kunt lezen worden onze kerkdiensten om 10:00 uur en 19:00 uur live uitgezonden. Thuis of vanuit uw tent of caravan zijn ze te volgen via YouTube, link voor al onze diensten. De uitzending begint ongeveer een tien minuten voor aanvang. Gelukkig kunnen gemeenteleden en gasten de diensten ook weer bij te wonen. Helaas moet hiervoor wel van te voren opgegeven worden. Op dit moment (augustus 2021) mogen er 80 mensen in de kerk aanwezig zijn. Tijdens de dienst mag er worden meegezongen.


Uitgebreidere toelichting

Indien u als gast een dienst bij ons wilt bezoeken, vragen wij, vanwege de overheidsregels, of u zich aan wilt melden via een berichtje aan meneer Strijbis (WattsApp of SMS) naar 06-51138676. Een deel van onze zitplaatsen wordt voor gasten gereserveerd. Hieronder leest u meer informatie.


Voor uw informatie: Gemeenteleden kunnen zich vanaf maandagmorgen tot vrijdagmiddag aanmelden (liefst via onze Scipio app), of telefonisch op maandag of dinsdag (06-51138676). Mocht er geen plaats zijn dan krijgen deze hier vrijdagavond bericht van.


Praktische informatie

Het adres van onze kerk is Dorpsstraat 72 1721 BM Broek op Langedijk. Om onze kerk met de auto te bereiken moet u de Dorpsstraat van de zuidkant inrijden. U kunt naast de kerk parkeren.


De Bijbellezing is uit de Herziene Statenvertaling (wilt u meelezen, neem dan nu uw eigen bijbel mee). We gebruiken normaal de nieuwe psalmberijming, de oude gezangen (bundel 1938) en de bundel Op Toonhoogte van de HGJB. Vorig jaar zijn er projectieschermen in de kerk aangebracht; hier zijn de bijbelteksten en liederen op te lezen.


Op dit moment wordt er tijdens de dienst niet gecollecteerd. Bij de uitgang staat een rekje met collectezakken voor de diverse doelen. Op dit moment is elke week Op-Stap (de kindernevendienst) voor kinderen van Groep 1 tot en met Groep 4. Oppasdienst voor kleinere kinderen is er op 29 augustus, 12 en 28 september en 10 en 24 oktober. Zowel de oppasdienst als Op-Stap zijn in gebouw Irene (aan het kerkplein).


U/jij bent van harte uitgenodigd om als gast onze diensten bij te wonen.


Extra regels:

Wie wel en wie niet (Richtlijnen RIVM)

 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.

 • Heeft u ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als u 24 uur lang geen klachten heeft gehad, mag u weer naar de kerk komen.

 • Behoort u tot de risicogroepen: blijf dan thuis.

 • In principe is er geen leeftijdsgrens aan het bezoek verbonden. Belangrijk is dat men niet ziek is of bovenstaande verschijnselen heeft.

 • De richtlijnen van het RIVM laten vooralsnog geen ruimte om gemeenteleden, anders dan eigen gezinsleden, met de auto te halen en te brengen voor de erediensten.

Ontvangst

 • Er zijn strepen in de toren aangebracht om de 1,5 meter afstand aan te geven.

 • We maken geen gebruik van de garderobe; een ieder neemt zijn jas mee in de kerk.

 • Handen schoonmaken met reinigingsgels bij binnenkomst.

Binnenkomst, plaatsen zoeken en vertrek

 • In verband met corona ligt bij de helft van de banken een mededeling dat deze niet gebruikt mag worden. U kunt zelf in de overige banken een plekje zoeken.

 • Bij het uitgaan van de kerk gaan eerste de mensen die het dichts bij de ingang zitten naar buiten. Vriendelijk verzoek om op uw plaats te blijven zitten totdat u er voldoende ruimte in het gangpad is om de kerk mag verlaten.

Overige

 • De diensten worden met de nieuwe PTZ-camera’s opgenomen en worden uitgezonden op YouTube. Wij maken geen close-up van toehoorders en filmen de mensen zoveel mogelijk van achteren. Mocht u niet in beeld willen komen kunt u plaatsnemen op de bovenkamer (trap omhoog de toren) of onder het orgel.

 • Er zijn toiletten beschikbaar in gebouw Irene. Hier kunt u ook voor en na de dienst terecht.

 • Na de dienst is er voor gemeenteleden en gasten koffie en thee beschikbaar in gebouw Irene. Er is hier voldoende ruimte om samen wat te drinken en na te praten. Bij mooi weer, wordt er ook buiten koffie en thee geserveerd.

 • Het kan zijn dat tijdens de dienst deuren open blijven in verband met de ventilatie.


(Tekst beperkt aangepast op 23 augustus 2021)

#vakantie #broek #langedijk #kerk

115 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven